Deratizare

Ce este deratizarea ?

Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate de toți factorii interesați pentru reducerea substanțială a populației de rozătoare : șoareci, șobolani etc – și menținerii acestora la un nivel numeric redus. Aceștia sunt dăunători periculoși, deoarece transmit boli atât oamenilor cât și animalelor și pot provoca pierderi semnificative. De aceea, deratizarea trebuie să fie un proces continuu, astfel încât să se împiedice refacerea populațiilor de rozătoare. Deratizare PRIMOSAL are acoperire in bucuresti si la nivel national.

Despre dăunători

Înmulțirea necontrolată a șoarecilor și șobolanilor este un pericol pentru sănătarea oamenilor și pentru bunurile lor. O femelă poate da naștere la 4-16 pui de 6-10 ori pe an. Pentru că dinții lor incisivi cresc încontinuu, sunt nevoiți să și-i tocească rozând pemanent și aproape orice. Mai mult, șoarecii pot transmite boli precum salmonella, lyme sau virusul Hanta. Aceste particularități îi fac nedoriți în comunitățile umane sau în zonele agricole.

Tipuri de substanțe folosite

• raticide sub formă de praf, care se aplică în benzi sau baraje care țin cont de traseele pe care se deplasează rozătoarele; când acestea trec prin praf, li se impregnează pe blană și lăbuțe, de unde ulterior îl ingerează
• raticide sub formă de pastă, ambalate la pliculețe de hârtie, amplasate în stațiile de intoxicare
• raticide sub formă de batoane cerate, rezistente la umezeală; sunt recomandate pentru canalizări, subsoluri sau alte medii cu umezeală
• raticide sub formă de cereale tratate (boabe de grâu etc ) care se aplică în locuri ferite de lumină și umezeală, cum ar fi depozitele.

Primosal investest in cercetare

Reguli generale pentru executarea operațiunilor de deratizare

• deratizarea se face după evacuarea tuturor resturilor menajere alimentare
• pentru eficiență maximă, se folosesc mereu două tipuri de raticide
• manipularea raticidelor se face cu echipament adecvat (mănuși de protecție)
• după o săptămână de la deratizare se strâng cadavrele rozătoarelor și momelile rămase

Măsuri preventive

• întreținerea curățeniei în interiorul și exteriorul clădirilor
• depozitarea corespunzătoare a resturilor menajere în tomberoane cu capac
• evitarea acumulării de apă în subsolul clădirilor
• distrugerea buruienilor din jurul clădirilor
• evitarea depozitării în spații deschise a produselor alimentare fără ambalaj corespunzător
• în interiorul depozitelor sau magaziilor, depozitarea produselor se va efectua pe grătare de lemn sau metal.

Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata!